Η Hermoupolis Heritage στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί, προσκαλεί όσους έχουν διασώσει τεκμήρια από την ιστορία, τα πρόσωπα και τη γαστρονομία της αγοράς της Ερμούπολης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του πολύτιμου υλικού.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον έχουν φωτογραφικό υλικό καθώς και χαρακτηριστικά αντικείμενα από την πρώτη εποχή της κεντρικής αγοράς, της οδού Χίου και της πέριξ περιοχής της Ερμούπολης. Το χρονικό πεδίο είναι από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας 1980. Η Hermoupolis Heritage και οι συνεργάτες της ετοιμάζουν ένα βιωματικό αφιέρωμα για την αγορά της Ερμούπολης η οποία είναι από τις παλαιότερες του σύγχρονου ελληνικού κράτους, με αποδέκτες την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του πολιτιστικού τουρισμού.Για την καλύτερη ταξινόμηση του υλικού, η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Μαρτίου 2024.

Εξυπακούεται ότι στο υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αναφέρεται η προέλευσή του και το όνομα του ατόμου ή του φορέα που θα το προσφέρει.Για πληροφορίες και συνεργασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6977170379 και στο email info@hermoupolisheritage.com.

Pin It on Pinterest

Share This