Η ατμόσφαιρα το πρωί της Κυριακής μύριζε παντού Πάσχα.

Μετά από δυο χρόνια Κορωνοϊού τα χωριά γέμισαν κόσμο , οι σούβλες στήθηκαν για το έθιμο του οβελία και τεράστια τραπέζια στρώθηκαν για να αρχίσει το γλέντι.

Η ακρίβεια δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο και οι οικογένειες γιόρτασαν την ημέρα με σπιτικά εδέσματα, άφθονο κρασί και μουσικές.

Οι περισσότεροι επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες αυτές κοντά στους δικούς τους ανθρώπους , στους τόπους καταγωγής τους, ύστερα από ένα βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα.

Από το Πάσχα του “Μένουμε σπίτι” που οι Έλληνες έστελναν sms για να μετακινηθούν,  περάσαμε στο “Πάσχα στην πόλη”  και με αυστηρούς περιορισμούς το 2021,  για να φτάσουμε σήμερα στο “Πάσχα στο χωριό”  αφού η Όμικρον 2 παρά την υψηλή μεταδοτικότητα μας επέτρεψε να νιώθουμε πιο ελεύθεροι.

Το Μεγάλο Σάββατο έφτασαν και οι τελευταίοι εκδρομείς στην περιφέρεια με τα στοιχεία να δείχνουν πως είχαμε την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών σε σύγκριση ακόμη και με το 2019 πριν την πανδημία.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης δούλεψαν σε ικανοποιητικό βαθμό, χαρακτηρίζοντας  οι επιχειρηματίες το φετινό Πάσχα ως «επιστροφή στις παλιές καλές εποχές».

Πηγη:tvstar.gr

Pin It on Pinterest

Share This